viernes, 30 de mayo de 2014

JOSEP. MES DE MAIG

Al llarg del mes de maig, he continuat realitzant les intervencions amb Josep, un nin amb TEA. De vegades, ha mostrat una mica més de interacció amb l'adult durant el temps de joc abans de fer la tasca o després,  per exemple demanant AJUDA, dient "MÁS" en el joc de la peonza i el monopatí. També imitant amb alguna joguina de menjar o aliment.  Ha augmentat la diversitat  de joc, és a dir, empra algun  objecte més. Inclòs de vegada per incitar-lo a canviar de joguina li propose comptar fins a 10 i "SE ACABO", cantar una cançó, ""un elefante se balanceaba... amb això sembla que ho accepta.

Ens ha mostrat algunes conductes disruptives, entre altres comenté  per dir SI quan volia dir NO, doncs, davant d'aquesta acció s'ha resolt donant-li opció a que expresse verbalment "SE ACABO", realitzant-ho durant un temps breu per mostrar-li altra proposta on apareix l'objecte que realment desitjava. Altra conducta disruptiva manifestada és la negació de no voler fer la tasca per la dificultat que suposa la seva execució. Per tant, hem d'aconseguir que demane "AYUDA"  ( El llibre Intervención comunicativa sobre los problemas de comportamiento. G.CARR, Edward y otros. Ed. Alianza Psicología és molt interessant en l'anàlisi de les conductes disruptives )

En altres moments s'ha presentat el panel de comunicació amb fotos  d'objectes i de reforçadors per afavorir l'elecció d'allò que vol fer, per fomentar la interacció social,  augmentar el contacte ocular. També, per  treballar l'elecció o tria de fotos el que fem és que assenyali amb el dit index i, com habitualment diu "ESE"  es respon dient  el nom de l'objecte  que Josep  repeteix. 

Respecte a la comunicaciò verbal,empre el reforç positiu" QUE BIEN LO HACES",   "QUE BIEN ESPERAS" amb un llenguatge natural, positiu. A més a més davant les seves demandes, respostes amb veu molt fluixa , esperem  que ho pronuncie amb un to més elevat inclòs preguntem "¿Qué quieres....?

Referent a les sessions de teràpia assistida amb la gossa, Ava, Josep ha mostrat un augment de la  interacció de contacte emprant carícies , col·locant-se damunt d'ella per tocar-la, oferint-li menjar, deixar-se xuclar...

Finalment, cal esmentar que Josep ha reduït les seves sessions d'intervenció al centre d'associació ja que per motius justificats les rep al seu domicili .


No hay comentarios:

Publicar un comentario